meganische ventilatie schoonmaken in Overveen

Mechanische Ventilatie MV box Reinigen

Mechanische ventilatie ventilatiesystemen

Mechanische ventilatie ventilatiesystemen

Van der Meij is een ervaren en erkend installateur cq. installatiebedrijf en onderhoudsmonteur van alle soorten ventilatiesystemen.

Een goed werkend huisventilatie systeem resulteert vrijwel altijd in verbetering van de capaciteit (luchtverplaatsing) en daarnaast een forse energie besparing.

Mechanische ventilatie reinigen is belangrijk. Een schoon ventilatie systeem (door middel van kanaalreiniging) is beter voor de persoonlijke gezondheid.

 • mechanische ventilatie reinigen
 • mechanische ventilatie vervangen
 • Itho mechanische ventilatie specialist
 • Itho ventilatie installatie
 • ventilatie warmtepomp
 • Duco ventilatie expert
 • badkamer ventilatie
 • mechanische ventilatie kopen
 • mechanische ventilatie badkamer
Van der Meij maakt u graag meer wijzer op het gebied van meganische ventilatie installatie. Er zijn verschillenden soorten ventilatiesystemen voor uiteenlopende doeleinden. Onderstaand een opsomming van onderwerpen die ter sprake kunnen komen wanneer we spreken van mechanische ventilatie.
 • reinigen mechanische ventilatie
 • ventilatiekanalen reinigen
 • centrale afzuiging
 • co2 gestuurde afzuiging
 • badkamer ventilatoren
 • meterkast ventilatie
 • ventilatie afzuigkap
 • ventilatiesysteem slaapkamer
 • ventilatiesysteem badkamer
 • woonhuis afzuigventilator
 • afzuigsysteem keuken
 • rookkanaal cv-ketel
 • badkamerventilator zonder afvoer
 • heteluchtverwarming schoonmaken
 • inregelen mechanische ventilatie
Van der Meij kan voor u zowel een ventilatiekanaal aanleggen als een mechanisch ventilatiesysteem installeren.

Een goed en schoon ventilatiesysteem voorkomt geurhinder, vochtproblemen en schimmels in uw huis. Tegenwoordig is de aanwezigheid van een goed ventilatiesysteem verplicht bij nieuwbouwwoningen en grote verbouwingen.

Hoe werkt mechanische ventilatie ?

Natuurlijke ventilatie (simpelweg ramen of deuren open zetten) was voorheen de meest voorkomende methode om voor verse lucht te zorgen in een woning. Vandaag is dit niet meer de beste ventilatie methode.

Moderne woningen worden zodanig gebouwd dat ze uiteindelijk hermetisch gesloten cq “pot-dicht” zijn. Dit wordt gedaan omwille van energie-efficiëntie en besparing op de stookkosten. Met natuurlijke ventilatie is er tevens weinig tot geen invloed mogelijk op de luchtvochtigheid in een woning of bedrijfsgebouw.

Ventilatiekanaal aanleggen installatie

Wilt u een nieuw ventilatiekanaal of luchtsysteem aanleggen in uw woning of bedrijfspand ? of heeft u technische of systematische problemen met de mechanische ventilatie (motor-aangedreven luchtventilatie) of weet u niet waar u, technisch of economisch gezien, verstandig aan doet op het gebied van luchtventilatie en het voorkomen van luchtvervuiling dan dan gerust contact op met Van der Meij.

Filter mechanische ventilatie

Een slecht onderhouden lucht-filter van uw mechanische ventilatie kan leiden to gezondheidsklachten. Het is belangrijk voor uzelf, uw gezin en collega’s dat uw ruimte goed wordt geventileerd.

U kunt een keuze maken tussen diverse systemen die wij in dit informatieve artikel graag aan u uiteen willen zetten zodat u de juiste beslissing kunt maken.

Energiezuinige ventilatie wordt bij voorbaat sterk aanbevolen. Uiteraard kunt u Van der Meij Schoorsteenveger altijd benaderen voor nader toelichting, advies en uitleg.

Energielabel mechanische ventilatie

Het energielabel mechanische ventilatie kan worden aflezen op de verpakking van uw nieuwe ventilator.

Ventilatie Systemen in Nederland

 

Algemene betekenis ventilatie

De algemene betekenis van ventilatie kan het beste als volgt worden uitgelegd; in Nederland worden verschillende ventilatiesystemen onderverdeeld in de volgende type categorieen.

 • natuurlijke ventilatie (ventilatie systeem type A)
 • ventilator geforceerde lucht toevoer (ventilatie-systeem type B)
 • ventilator geforceerde lucht afzuiging (ventilatiesysteem type C)
 • natuurlijke ventilatie (ventilatie systeem type A)

Type A: Natuurlijke Ventilatie Systemen

Bij natuurlijke ventilatie (bijv. uw ramen of deuren open zetten) vindt de toevoer van verse en afvoer van vuile lucht plaats zonder ventilatoren. Er wordt in dit geval gebruik gemaakt van natuurlijke warmtecirculatie (temperatuur-verschillen tussen vertrek en buitenlucht)zo ook drukverschillen tussen vertrek en buiten.

Natuurlijke ventilatie voor en nadelen

Voordelen zijn dat er een goede menging van aangevoerde en afgewerkte lucht is en dat luchtverontreiniging bij calamiteiten buiten uw huis kan worden gehouden. Nadelen van een natuurlijk ventilatie systeem zijn de beperkte controle over de luchtaanvoer en luchtafvoer. Ook op warme zomerdagen is natuurlijke ventilatie meestal niet genoeg.

Type B: geforceerde luchttoevoer met ventilatoren

Bij geforceerde luchttoevoer met ventilatoren wordt verse lucht met behulp van ventilatoren in uw woning geforceerd/geperst via aanvoeropeningen in uw woning of pand. Vuile lucht wordt via dak afvoeropeningen naar de buitenlucht geperst. De afvoeropeningen zijn aangesloten op een luchtafvoerkanaal die bijvoorbeeld boven de nok van uw dak uitsteekt. Geforceerde luchttoevoer met ventilatoren komt tegenwoordig niet meer vaak voor omdat het vele malen duurder is aangezien twee kanalenstelsels nodig zijn.

Type C: geforceerde luchtafvoer met ventilatoren (afzuiging)

Bij geforceerde luchtafvoer met ventilatoren wordt vervuilde lucht (via luchtroosters in toilet, badkamer, douchecel, berging en keuken) uit de woning gezogen en afgevoerd naar buiten. Onderdruk wordt gecreëerd waardoor verse lucht via raamroosters de woning wordt binnen gezogen. In de woning zelf circuleert de verse lucht zich via een luchtrooster onderin deuren of via openingen onder de deur. Een 3 standen schakelaar mechanische ventilatie is de bedieningsschakelaar (die meestal in de keuken wordt gemonteerd). Bewoners kunnen met de hand dmv. een schakelaar een keuze maken voor een bepaald stand (minimaal, gemiddeld of maximaal). Dit met de hand-bediende type ventilatiesysteem is NIET automatisch en wordt dus in principe nooit uitgeschakeld.

Type D: balansventilatie cq. volledig automatische afzuiging

Type D: balansventilatie cq. volledig automatische afzuiging met ventilatoren (vraaggestuurd dus op basis van behoefte). Dit type ventilatie systeem is vrijwel hetzelfde als die van geforceerde luchtafvoer (Type C). Verschil is dat dat de afvoerventilatie automatisch wordt geregeld op basis van behoefte. Niet iedere ruimte hoeft constant te worden geventileerd. U kunt ook alleen ‘daar’ ventileren waar personen zich bevinden dus alleen geventileerd waar het ook echt nodig is. Vraaggestuurde ventilatiesystemen zijn over het algemeen duurder maar bespaard wel energie en voorkomt opeenhoping van kwalijke stoffen.

Mensen transpireren en ademen van nature CO2 en vocht uit. Een toename van het aantal personen in een ruimte zorgt voor een hogere CO2 concentratie en hogere luchtvochtigheid. Een vraaggestuurde ventilatie is technisch geavanceerder vanwege de ingebouwde elektronische sensoren. Deze sensoren meten de hoogte van de CO2-concentratie, de luchtvochtigheid en zelfs luchtbewegingen. Een sensor stuurt een elektronisch signaal naar de motor in de ventilatie unit waardoor de snelheid van de afzuigmnotor automatisch wordt geregeld om zodoende meer of minder lucht te verplaatsen en te verversen.

Wat is een Mechanische Ventilatiebox “mv box” ?

mechanische ventilatie box mv boxEen mechanische ventilatiebox, afgekort ook wel “mv box” genoemd, is een onderdeel van een mechanische ventilatie systeem cq. lucht afzuigingssysteem. Een MV box is een mechanische ventilatie unit die inwendig een elektro motor bevat die aangesloten is op het elektriciteit netwerk.

Er bestaande diverse verschillende typen mechanische ventilatie systemen voor woning of bedrijfspand. Er bestaat een MV box verschil tussen een gelijkstroomventilator (met een gelijkstroommotor) en een wisselstroomventilator (met wisselstroommotor).

Een meganische ventilatie-motor forceert binnenlucht en buitenlucht in en uit uw huis of pand. Op de mv box worden dikke flexibele slangen aangesloten die door uw huis of bedrijfspand lopen.

Buitenlucht bevat altijd stof en vuildeeltjes, deze zitten van nature in de lucht. Lucht circuleert rond de aarde, in Europa is er sprake van Sahara zand. Bij stof- of zandstormen in het Sahara woestijngebied kan stof kilometers hoog in de atmosfeer terecht komen en overwaaien naar Nederland. Vuil en stof zal zicht dus ophopen in uw ventilatiesysteem.

Het doel van luchtafzuiging kan verschillende zijn. Een MV Box kan dienen als:

 • MV Box lucht afzuiging centrale huis afzuiging
 • MV box lucht aanzuiging afzuigmotor badkamer
 • MV Box lucht filtratie
 • MV Box verluchting wc
 • MV Box koeling (warmte uit huis krijgen)

Hoe kan een ventilatorbox kapot gaan ?

Een oude kapotte ventilatorbox kan kapot gaan (meestal) door slijtage van de lagers van de mechanische motor. U kunt deze slijtage waarnemen via uw oren, namelijk de MVbox zal herrie gaan maken. Door ouderdom zal het vermogen van de elektromotor afnemen en daarmee zal de afzuig-capaciteit ook afnemen.

Ventilatorbox vervangen

Wanneer moet ik mijn ventilatorbox vervangen? Indien uw mechanische ventilatie herrie maakt dan is de MVbox waarschijnlijk kapot en aan vervanging toe. Als de ventilator geluid maakt dan is dit een teken van mechanische slijtage.

In de meeste gevallen bekijkt Van der Meij welk merk afzuigsysteem en ventilator box wordt gebruikt, aan de hand van de oude mechanische ventilator wordt dan exact dezelfde (maar dan nieuw) of een soortgelijke MV box besteld.

Mechanische ventilatie geluid

Maakt dus uw mechanische ventilatie geluid of maakt uw centrale afzuiging lawaai !? Van der Meij komt graag bij u langs en voor ventilatorbox inspectie, ook voor ventilator box reinigen cq. schoonmaken ben u bij ons aan het goede adres.

MVBox ventilatorbox prijs

Via onze groothandel leverancier vragen wij voor u de beste ventilator box prijs op van (opnieuw) exact dezelfde ventilatie box of soortgelijke MV box. Wij kijken dus naar de capaciteit van de huidige ventilatiebox (dit staat op de oude mechanische ventilator box vermeld).

Na ontvangst van de prijzen en het overwegen van beste opties sturen wij vervolgens (eerst) een offerte. Vervolgens zal Van der Meij, na uw akkoord, direct uw nieuwe ventilatiebox bestellen. Na ontvangst van de box nemen wij direct contact met u op; voor het maken van een geschikte afspraak (voor het plaatsen en monteren van de nieuwe box).

De prijs ventilatorbox voor het compleet vervangen kost vanaf 129,95 euro (aller kleinste), een iets grotere kost 150 euro.

Centraal afzuigsysteem

De kosten van een nieuw centraal afzuigsysteem ligt rond de 200 euro inclusief montage en btw. Afzuiginstallatie reiniging is uiteraard ook mogelijk.

Iedere woning heeft een bepaald volume cq. inhoud. Op basis van deze inhoud wordt bepaald welke ventilatiebox genoeg luchtverplaatsing cq. capaciteit heeft.

Het plaatsen van een compleet nieuwe automatische ventilatie box is van toepassing na ongeveer 10 tot 15 jaar in gebruikname.

mechanische ventilatie reinigen

Stille mechanische ventilatie

Een goede keuze is altijd stille mechanische ventilatie. Dit type mvbox maakt minder herrie. Er zijn diverse verschillende merken verkrijgbaar waarbij het meeste populaire model wordt geleverd door ventilatiebox fabrikant genaamd “Itho” gevestigd in Nederland.

Ventilatiebox afzuigkanaal reinigen

Ventilatiebox afzuigkanaal reinigen is voor Van der Meij een veel voorkomend verzoek van vele klanten in de omgeving Duin en Bollenstreek.

Om te kunnen reinigen zullen wij de afdekkap mechanische ventilatie verwijderen om de afzuigfilters schoonmaken.

Grote of kleine centrale afzuiging reinigen is voor ons geen enkel probleem. Uw bestaande box wordt dus NIET vervangen maar grondig schoon gemaakt (op een schone manier).

Waarom een ventilatiebox laten reinigen?

Eenmaal per jaar uw ventilatiebox laten reinigen is belangrijk. Iedere meganische ventilatie box wordt, bij normaal gebruik, stoffig vuil van binnen. Stof deeltjes die in de lucht hangen worden door de ventilator-box naar binnen gezogen en gaan vast zitten aan de binnenkant.

Niet alleen de box wordt grondig gereinigd met speciale schoonmaak doekjes maar ook de flexibele slangen die zijn aangesloten op de de ventilatiebox.

mechanische ventilatie mv box

MV box Luchtslangen Reiniging

MV box Luchtslangen Reiniging

Luchtslangen reiniging van de MV box is een belangrijk onderdeel van het schoon maken. Reiniging van een MV box is per mvbox verschillend. De meest voorkomende boxen beschikken over twee slang aansluitingen (aanvoer en afvoer). Grotere uitvoeringen kunnen zelfs 8 aansluitingen hebben (7 aanvoer en 1 afvoer).

Schoonmaken luchtkanalen

Bij schoonmaken luchtkanalen is er sprake van uitspuiten met hoge luchtdruk en schoonmaak doeken door het luchtkanaal (aan de binnenkant van de luchtslangen zal vuil zich ophopen) te duwen.

Luchtkanalen reinigen gebeurt door middel van een speciale schoonmaak borstel. Deze borstel ziet er ongeveer uit als een toilet borstel met kleine zachte kunststof haren zodat de binnenkant van uw lucht slang niet zal beschadigen.

Meestal zijn zowel de aanvoer als de afvoer slang even vuil van binnen, dus alle slangen zullen wij voor u reinigen tegen een zeer scherpe prijs.

Mechanische ventilatie badkamer

De mechanische ventilatie van uw badkamer of toilet is iets anders. Er is GEEN sprake van een lucht aanvoer slang maar alleen een afvoer slang. Deze slang is meestal aangesloten op een bestaand afvoerkanaal die bijv. aanwezig is als apart cq gescheiden kanaal in uw bestaande schoorsteen. Het kan ook zijn dat uw badkamer of keuken ventilator is of wordt aangesloten op een nieuw of bestaand ontluchtingskanaal in uw woning. Een dergelijk kanaal wordt ook wel een ontluchtingsafvoer kanaal genoemd. De afvoer slang van van uw badkamer of keuken afzuiging wordt dan aangesloten op een zwart of rood kleurige kunststof pvc afvoer.

Mechanische ventilatie badkamer

Ook voor het plaatsen en aansluiten van een compleet nieuwe ontluchtingskanaal voor uw mechanische ventilatie badkamer is Van der Meij inzetbaar. Wij voorstander en leverancier van het merk Nederlandse merk Ubbink.

Er zijn twee verschillende uitvoeringen mogelijk namelijk voor een hellend dak cq. schuin dak or voor een plat dak. Qua kosten zal dit niet veel uitmaken. De prijs van een nieuw badkamer ontluchtingskanaal ligt rond de 30 euro. De prijs van een badkamer ventilator varieert tussen de 30 en 60 euro.

Nieuwe muur ventilator installatie

Een compleet nieuwe muur ventilator installatie, inclusief ontluchtingspijp, inclusief badkamer ventilator (soms ook “muur ventilator” genoemd), inclusief montage, inclusief btw ligt tussen de 300 en 600 euro. Afhankelijk van de hoogte van uw dak en de aanwezigheid van een stroom aansluiting.

Mechanische badkamer ventilatiesysteem

Een mechanische badkamer ventilatiesysteem wordt aangedreven door een kleine elektro motor. Deze motor moet dus worden aangesloten op uw elektriciteit netwerk. Er moet dus een stroompunt aanwezig zijn als krachtbron van uw ventilator.

Voor het aanleggen van een nieuw stroompunt dient u een lokale elektromonteur in te schakelen. De kosten van een externe elektro-monteur worden geschat op circa 200 euro.

Van der Meij is geen elektra monteur maar kan deze desgewenst wel voor u inschakelen. In de meeste gevallen is een stroompunt wel aanwezig, mocht dit niet zo zijn dan kan Van der Meij dit wel compleet voor u regelen. De kosten van de elektromonteur zullen dan worden mee berekent in onze gratis en vrijblijvende offerte.

Bij een bestaand huis luchtventilatie systeem zijn her en der in uw woning (op zolder, de overloop, de woonkamer of in de gang) in het plafond ontluchtingspunten aanwezig. Deze kunt u herkennen aan een plastic afdek kapje die wij kunnen demonteren (los schroeven). Na het verwijderen van de klep plakken wij met plakband een plastic zakjes op ieder ontluchtingspunt.

Ontluchtingskanaal ventilatiesysteem reinigen

Het ontluchtingskanaal van uw ventilatiesysteem reinigen gebeurt als volgt; wij gaan van boven naar beneden met de speciale schoonmaakborstel door uw vuile ontluchtingskanaal. Het neervallende vuil wordt uiteindelijk opgevangen in de tijdelijk aangebrachte plastic zakjes zodat het vuil niet door uw woning zal verspreiden.

Het schoonmaken van uw luchtventilatie neemt circa 45 minuten tot een uur in beslag met twee personen. Van der Meij werkt zorgvuldig en netjes, wij dekken alle meubels en objecten zorgvuldig af en verlaten het pand zonder troep of vuil achter te laten.

Mechanische luchtventilatie kanaal reinigen advies

Van der Meij adviseert mechanische luchtventilatie kanaal reinigen na 2 tot 3 jaar. Tijdig reinigen voorkomt het dicht slippen van uw lucht ventilatie kanaal met vuil.

Ventilatie boxen met hogere capaciteit zullen in principe meer lucht verplaatsen daarmee ook vuil in de lucht, wat vervolgens zal leiden tot meer en snellere vervuiling.

Afstelling van het ventilatiesysteem is mogelijk bij duurdere ventilatie box modellen. Voor meer informatie neem contact op met Van der Meij Schoorsteenveger Zuid-Holland.

 • mechanische ventilatie
 • mechanische ventilatie vervangen
 • mechanische ventilatie reinigen
 • mechanische ventilatie kopen
 • mechanische ventilatie badkamer
 • mechanische ventilatie schoonmaken
 • mechanische ventilatie uitzetten
 • mechanische ventilatie reinigen kosten
 • mechanische ventilatie onderhoud
Een co2 gestuurd ventilatiesysteem combineert natuurlijke luchttoevoer met mechanische luchtafvoer. De luchtverversing in de woning wordt gerealiseerd op basis van CO2-meting in de woonkamer.

#meganischeventilatie #mechanischeventilatie #mechanischeventilatiedakdoorvoer #dakdoorvoermechanischeventilatie #ventilatiewarmtepomp #meganischeventilatievervangen #meganischeventilatiereinigen #meganischeventilatieschoonmaken

Mechanische ventilatie vervangen

 

Reinigen mechanische ventilatie

Reinigen mechanische ventilatie

Reinigen mechanische ventilatie. Het is verstandig om eens per zes jaar de kanalen te reinigen:

Mechanische ventilatie reinigen schoonmaken

Mechanische ventilatie reinigen schoonmaken

Mechanische ventilatie dakdoorvoer

Mechanische ventilatie dakdoorvoer

Ventilatiebox Vervangen Advies

Heeft u besloten om ons te benaderen voor Mechanische ventilatie reinigen ? Vraag nu direct een gratis een vrijblijvende prijsopgaaf aan !

Bent u op zoek naar iets anders ? Wij leveren ook complete nieuwe installaties en zijn dealer van stookinstallaties zoals voor uw allesbrander, houtkachel, pelletkachel, schoorsteenkap, sierkappen, windwijzer en meer !

Van der Meij werkt collegiaal en nauw samen met brandweer en brand verzekering organisaties. woningbouw verenigingen en vele andere fantastische bedrijven en leuke mensen. Vakbekwaam dakwerker, hoogwerker en schoorsteenveger met meer dan 16 jaar praktijk ervaring en 20.000 tevreden klanten.

In het geval van vogelnest verwijderen uit schoorsteen wordt om o.a. ook vogels te weren een schoorsteenkap op uw schoorsteen geplaatst. Een goede schoorsteenkap zorgt dus dat vogels niet meer uw schoorsteen kunnen indringen. vogels groot ook wel vogeltrek genoemd is een afsluitsysteem om uw dag te beschermen tegen valse andere dieren het voorkomt.

Voor bedrijven en particulieren in heel Zuid-Holland en Noord-Holland.
Bereikbaar van 8.00 uur tot 17.00 uur

error: Informeer Vrijblijvend !!

Welkom ! Van Der Meij maakt gebruik (geen misbruik) van cookies, okay? meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten