Allround schoorsteen veger in De Zilk

Erkende Schoorsteenveger De Zilk

ervaren Schoorsteenveger De ZilkZoekt u een erkende Schoorsteenveger in De Zilk met uitstekende referenties in de provincie Zuid-Holland ?

Wij worden aanbevolen en herhaaldelijk ingehuurd door zeer veel enthousiaste (allen inwoners en bedrijven) voor het uitvoeren van diverse schoonmaak, reparatie en herstel werkzaamheden van schoorstenen en lekkende daken.

Regelmatig uw schoorsteen vegen is zeer belangrijk omdat bij roetophoping bestaat een groot risico van schoorsteenbrand!!!. Van der Meij Schoorsteenveegbedrijf voorkomt eigenlijk iedere dag schoorsteenbrand.

Van der Meij voorkomt graag brand, lees daarom gerust door, in deze pagina kunt u lezen wat Van der Meij als professionele schoorsteenveger voor u uit handen kunnen nemen.

Voor u maken wij een gratis en vrijblijvende prijsopgaaf, professioneel advies en een zeer vriendelijke klanten service.

Schoorsteen vegen in De Zilk

Van der Meij dak en schoorsteenspecialist rekent geen extra voorrijkosten met betrekking tot afspraak bij u in de statistische wijk De Zilk. Van der Meij komt dus graag bij u langs !

Allround dak en schoorsteenspecialist in De Zilk

vakkundige dak en schoorsteenspecialist De ZilkVan der Meij is een ervaren schoorsteenveeg onderneming uit Noordwijk-Binnen. Van der Meij heeft als v.o.f inmiddels langer dan 10 jaar ruime ervaring in schoorsteen en dak onderhoud; met name ook in de statistische wijk De Zilk zoals o.a. met:

 • mechanische ventilatie
 • schoorsteen gaskachel vegen
 • metselen schoorsteen prijs De Zilk
 • rookkanaal pelletkachel De Zilk
 • wanneer rookgasafvoer vervangen
 • prefab schoorsteenkap
 • open haarden

Ook voor dakgoot onderdelen en schoorsteen accessoires, schoorsteenkap, mechanische ventilatie box, houtkachels kunt u ons benaderen.

schoorsteenkap kopen in De Zilk

Schoorsteenkap Kopen De Zilk

schoorsteenkap kopen in De ZilkEen schoorsteenkap kopen in De Zilk!!? Dat kan via Van der Meij Schoorsteenveger. Wij leveren voor u de beste schoorsteenkappen in De Zilk. Van der Meij installeert en leveren uw nieuwe schoorsteenkap, u kunt uw nieuwe schoorsteenkap kopen tegen SCHERPE prijzen.

Van der Meij Schoorsteenvegers levert ook de allerbeste schoorsteenkap in De Zilk NL-ZH. Vandermeij verkoopt en plaatst nieuwe schoorsteenkappen tegen a SUPER-LAGE prijs.

Van der Meij Schoorsteenvegers Van Der Meij Schoorsteen veger biedt tevens de beste draaiende schoorsteenkappen en is installateur van uw nieuwe schoorsteenkappen tegen ZEER-LAGE schoorsteenkap prijs. Wij leveren aan bedrijven en gezinnen in Zuid-Holland.

Van der Meij Dakwerkers biedt eveneens de allerbeste uitstekende schoorsteenkappen en is installatiebedrijf van uw nieuwe schoorsteenkap tegen ZEER-LAGE schoorsteen kap prijzen. Wij leveren zowel aan bedrijven en particulieren in Zuid-Holland, Nederland.

enkel-wandig rookkanaal aanleggen in De Zilk

Rookkanaal aanleggen De Zilk

enkelwandig rookkanaal plaatsen in De ZilkWilt u een nieuw rookkanaal aanleggen? en/of een nieuwe kachelpijp plaatsen voor uw allesbrander of ander soort verwarmingsapparaat? Een nieuw rookkanaal vervangen) of gashaard rookkanaal keuren, is een specialistisch beroep wat Van der Meij uitstekend verstaat.

Nieuw Rookkanaal aanleggen De Zilk

Een nieuw rookkanaal aanleggen is voor Van der Meij geen enkel probleem! Van der Meij is schoorsteenveger uitstekend expert in vele rookkanaal uitvoeringen namelijk:

 • dubbelwandig rookkanaal gashaard
 • enkelwandig RVS kanaal gashaard
 • concentrisch kachelpijp
 • dikwandige kanalen van staal
 • flexibele rookkanalen
 • dunne geblauwde kachelbuizen
enkel-wandig rookkanaal kopen in De Zilk

Dubbelwandige pijp voor houtkachel

enkel-wandig rookkanaal kopen in De ZilkEen dubbelwandige pijp voor uw houtkachel of andere soorten dubbelwandige rookkanalen zijn vrijwel altijd uitgevoerd in roestvast staal (rvs). Een enkelwandig rook-kanaal (of buis) bestaat ook in meerdere uitvoeringen. Er wordt ook sterk onderscheid gemaakt tussen flexibele rookkanalen versus stugge rookkanalen.

Zelf een rookkanaal aanleggen?

Wilt u zelf een rookkanaal aanleggen!? Wees dan op uw hoede dat u tijdens het rookkanaal plaatsen dat u rekening gehouden heeft met de volgende verstandige instructies:

 • het rookkanaal moet een zo vertikaal mogelijk verloop hebben
 • de binnenkant diameter van een pelletkachel, roetkanaal mag niet kleiner zijn dan de aansluiting-maat van uw gashaard
 • Een roetkanaal moet tevens min. 3 meter lang zijn. Dit is de lengte gemeten vanaf uw pelletkachel of bijv. allesbrander
 • zorg dat u zeker weet dat uw rookkanaal niet “op zijn kop” of “verkeert om” wordt gemonteerd.

Wat kost rookkanaal aanleggen?

“wat kost een rookkanaal aanleggen?” Op deze goede vraag kunnen wij het beste een goed antwoord geven na een vrijblijvend visuele inspectie bezoek. Daarna kunnen wij een persoonlijk afgestemd passend antwoord krijgen op deze goede vraag. Een rookkanaal aanleg richtprijs (op basis van uw verbale toelichting) is altijd mogelijk, maar een richtprijs is logisch gezien geen afgesproken prijs; ook die kunnen wij u geven.

U heeft in ieder geval een goede schoorsteenveger gevonden want wij rekenen een vaste aantrekkelijke rookkanaal aanleggen prijs en lage prijzen voor andere schoorsteen diensten en accessoires (schoorsteenkap, sierkap, windvaan, houtkachels, mv box) die wij aanbieden.

“Een goede Schoorsteenveger mag niets minder kosten als Van Der Meij!”

gehele schoorsteen restauratie in De Zilk

Schoorsteen renovatie De Zilk

gehele schoorsteenrenovatie in De ZilkVoor Schoorsteen renovatie in De Zilk moet u bij Van der Meij zijn. Wij zijn een goede schoorsteen specialist en ook zeer actief met schoorsteenrenovatie in De Zilk NL, zoals vele andere steden in provincie Zuid-Holland en Noord-Holland.

Heeft u dus een verouderde schoorsteen die nodig vervangen moet worden, neem dan VRIJBLIJVEND contact op met Van der Meij schoorsteen renovatie specialist, aannemer en installateur in Zuid-Holland NL-ZH Holland.

Schoorsteen renovatie advies

Een goed schoorsteen renovatie advies kan u veel hoofdpijn (en verloren geld) schelen. Het is voor uw portomonee zowiezo het beste dat u te maken heeft met een eerlijke en “echte” schoorsteen specialist (die u niets aan zal smeren).

Van der Meij schoorsteen renovatie specialist doet NIET in kostenverhogende ‘leugens’. Wij garanderen een scherpe prijs die wij vooraf en gratis schriftelijk of telefonisch aanbieden. Daar mag u op vertrouwen!!!

Laat u zich daarom geheel gratis en vrijblijvend) adviseren door Van der Meij. Bel ons en ontvang gratis advies en voorkom daardoor om de kosten te beperken.

Welke stappen zijn nodig bij schoorsteen restauratie?

Een gehele schoorsteen restauratie betekent het compleet slopen, vervolgens opnieuw metselen en reinigen van uw schoorsteen op uw dak.

Een Voorbeeld van schoorsteen renovatie methode (in grote lijnen):

 • het weghalen van kapot schoorsteen afval
 • plaatsen van steigers
 • wegslijpen van de oude voegen (voegwerk, slijpwerk)
 • voegwerk gruis en stof verwijderen
 • kopen en metselen van metsel stenen
 • plaatsen van spouwmuur isolatie (optioneel)
 • aanbrengen van spouwankersysteem (optie)
 • metsel mortel voegen
 • schoorsteen pot installatie
 • schoorsteen kap installatie
 • plaatsen dak lood
 • dakgoten schoonmaken INBEGREPEN
 • schoorsteen vegen van schoorsteenpijp INBEGREPEN

Op onze website ziet u hier en daar afbeeldingen van eerdere succesvolle schoorsteen renovatie projecten renovatie herstel projecten. Elke schoorsteen is ongetwijfeld verschillend. In het geval van schoorsteenpijp of schoorsteen renovatie van meerdere schoorstenen dan geven wij uiteraard goede korting op de kostprijs.

Schoorsteen restauratie of renovatie prijs De Zilk

algehele schoorsteen renovatie in De ZilkU begrijpt waarschijnlijk (vanzelfsprekend dat een vaste prijs voor het renoveren van een schoorsteen niet mogelijk kan zijn zonder een oog inspectie. Een complete schoorsteen renovatie prijs is afhankelijk de omstandigheden. Van der Meij schoorsteenvegers weet uit de praktijk dat uw huidige schoorsteenrenovatie iets van 5 tot 6 dagen zal duren (met twee werknemers). Uw prijs-indicatie is tussen de vijf honderd euro en tien duizend euro.

Hoeveel tijd kost een schoorsteen restauratie of renovatie?

Het benodigd twee Van der Meij personeelsleden pak ‘em beet een week (5 werkdagen) om uw bestaande schoorsteen stenen geheel te verwijderen en opnieuw te metselen, inclusief schoorsteenkap installeren en impregneren. Een schoorsteen restauratie, m.a.w. een kleine(re) schoorsteen herstel arbeid kost stukken minder dan de (500 tot 10.000 euro) richtprijs voor een volledige schoorsteen renovatie.

De schoorsteen restaureren prijs-indicatie zal liggen tussen de 95 euro en 950 euro. Wij kunnen ook de bestaande schoorsteen voegwerk uitslijpen (met een slijptol) en daarna opnieuw voegen. Dit is minder werk is dan een complete schoorsteen vervangen (dit betekent een lagere prijs).

houtkachel aanschaffen in De Zilk

Houtkachel kopen De Zilk

houtkachel kopen De ZilkOverweegt u eventueel een nieuwe houtkachel kopen??, u kunt dan drie dingen doen:

 1. Een houtkachel winkel opzoeken
 2. Online een winkel vinden
 3. Van der Meij inschakelen voor beste houtkachel

Hou er rekening mee dat in geval 1 en/of 2 de gekochte houtkachel ook nog eens moet worden aangesloten… Een houtkachel verkoper is niet zozeer een schoorsteenspecialist, meestal is een houtkachel verkoper geen installateur (dit staat los van elkaar).

Omdat Van der Meij veel samenwerken met diverse kachelwinkels weten Van der Meij als geen ander dat kachel winkels NIET uw kachel ook voor u installeert (u kunt de kachel alleen maar KOPEN vanuit de winkel. Onze praktijkervaring als installateur komt dus goed van pas. U bespaard tijd en moeite en krijgt van Van der Meij altijd gratis en vrijblijvend advies op maat. Van der Meij weet (uit ervaring) welke houtkachel absoluut het beste zal zijn (ivm. de meest voordelige prijs/kwaliteit verhouding).

U kunt via ons werkelijk ieder willekeurig, merk en model houthaard bestellen die u online kunt vinden (allesbehalve gaskachels). U betaald niets meer maar wel minder als dat u een houtkachel zou kopen in een winkel. De markt prijzen voor nieuwe houtkachels liggen over het algemeen vast. U betaald bij ons dezelfde (soms zelfs lagere) prijzen.

Voor u is het extra leuk dat u zich (via ons) niet meer druk hoeft te maken of u de juiste kachel heeft gekocht EN! u hoeft niet op zoek te gaan naar een erkende schoorsteenveger. Het is geen leugen dat goede schoorsteenvegers bijna niet te vinden zijn.

2ehands kachels worden door ons niet verkocht en kopen of ruilen wij helaas niet in.

Wij werken vakkundig, snel en voordelig en rekenen bovendien ook nog geen voorrijkosten in en rondom de plaats van De Zilk.

Welke houtkachel kopen?

Welke houtkachel kopen? is afhankelijk van uw ruimte, hoe u wilt stoken (type brandstof), uw budget, en uw voorkeur voor een bepaalde vormgeving en stijl. Een vuurhaard kan diverse vormen hebben zo wordt er onderscheid gemaakt tussen ;

 • Vierkante haarden
 • Vertikale houtkachel
 • Horizontale kachels
 • Houthaarden
 • Gashaarden houtkachel
 • Tunnelhaarden

U kunt ook kiezen voor een bepaald model, zo zijn er inzet haarden (in het geval van een bestaande situatie), inbouw haarden (nieuwe situatie), vrij hangende haarden of vrijstaande haarden. Een haard kan branden op hout of op gas (als brandstof). wij verkopen helaas geen gashaarden omdat wij daar niet gecertificeerd voor zijn.

Waarom een houtkachel kopen?

houtkachels aanschaffen in De ZilkHoutkachels zijn populair dit vanwege het hoge rendement van een hoogrendementshoutkachel ten opzichte van een openhaard. Een houtkachel brengt gezelligheid en heeft een hoog rendement.

Van der Meij is specialist in transporteren en het installeren van zorgvuldig gekozen. Ook voor een pelletkachel of openhaard kunt terecht bij Van der Meij en snel kopen tegen een goede kwaliteit!

U kunt wel bij ons terecht op gebied van deze onderwerpen:

 • te koop houtkachel
 • dubbelwandige buis voor houtkachel
 • houtkachel rookkanaal
 • inbouw houtkachel te koop
 • houtkachel rookafvoer
 • gietijzeren houtkachel binnen
 • hangende kachel prijs
 • natuursteen vloerplaat houtkachel
 • aantrekkelijke houtkachel prijs

HR Houtkachel kopen De Zilk

Het is meestal verstandig om een ‘HR houtkachel kopen’ indien u maximaal, HR betekent een Hoge Rendement houtkachel: dit zijn houtkachels waarmee die energie die ontstaat goed op kan slaan. Het rendement van een houtkachel wordt uitgedrukt in KW (Kilo Watt).

Beste hr Houtkachel De Zilk

Een beste hr houtkachel kan er bijv. voor zorgen dat de hrna een tijd van gemiddeld 2 uur (nog steeds) 24 uur goed warm blijft. Gedurende het voorjaar en najaar zal het stoken enigszins korter duren en in de winter wat langer. Na twee uur stoken hoeft u dus weinig meer te doen met uw uw houtkachel.

Welke houtkachel kunt u het beste kopen???

Van der Meij kan u meer dan 500 diverse kachel modellen aanbieden, houtkachels van de betere topmerken. Wij leveren o.a. de volgende soorten hout kachels:

 • Speksteenkachels
 • HR houtkachels
 • Tuinhaarden
 • Gietijzeren houtkachels
 • Kleine houtkachels
 • Goedkope houtkachels

Houtkachel Merken in Nederland

De gerenommeerde houtkachel merken (verkrijgbaar in Nederland via Van der Meij) zijn o.a.

 • Barbas houthaard
 • Contura houtkachels
 • Dovre houthaard
 • Efel houthaard
 • Scandinavische Godin houthaard
 • Jotul houthaard
 • Jacobus houthaard
 • Nestor Martin houtkachel
 • Nordic Fire houtkachel

Goedkope Houtkachel kopen

goedkope houtkachels aanschaffen in De ZilkU kan via ons een goede goedkope houtkachel kopen. Gezien onze ruime ervaring met houtkachels kan Van der Meij u onmiddelijk een goed advies, kostprijs en offerte overhandigen. Wij bieden dit vrijblijvend aan.

Bestel snel een landelijk, klassiek of moderne design houtkachel voor een warme temperatuur in uw woning en/of pand via Van der Meij dak en schoorsteenspecialist.

Dakgoten reinigen INBEGREPEN DUS GRATIS voor klanten die dak reparatie of schoorsteen herstel diensten afneemt of een nieuwe schoorsteenkap aanschaft via Van der Meij Schoorsteenspecialist in Noordwijk Zuid-Holland.

Bent u dus op zoek naar een betrouwbare houtkachel specialist in De Zilk met uitstekende aanbevelingen!? .. neem dan contact op met Van der Meij!

mechanische ventilatiesystem schoonmaken in De Zilk

Mechanische ventilatie schoonmaken De Zilk

mechanische MV box reinigen in De ZilkMechanische ventilatie vervangen is voor ons een kleine moeite!! Van der Meij is een ervaren en erkende mechanische ventilatiesysteeminstallateur cq. installatiebedrijf en onderhoud monteur van alle soorten en maten ventilatiesystemen.

Een prima werkend huis ventilatie systeem zorgt voor een verbetering van de lucht capaciteit (luchtverplaatsing). Een goed werkend woning ventilatie systeem zorgt daarbij ook voor een behoorlijke energie besparing. Op tijd uw meganische ventilatie schoonmaken is belangrijk voor uw gezondheid. Een schoon ventilatie systeem (door middel van kanaalreiniging) is belangrijk voor uw uw ademhaling.

Er bestaan diverse typen ventilatiesystemen voor uiteenlopende doeleinden.

 • meganische ventilatiesysteem schoonmaken
 • MV box plaatsen
 • ventilatiesystemen huis schoonmaken
 • Itho mechanische ventilatie reinigen
 • Itho ventilatie installatie reinigen
 • ventilatie warmtepomp reinigen
 • Duco ventilatie schoonmaken
 • ventilatiesystemen renovatie
 • meganische ventilatiesysteem kopen
 • meganische ventilatiesysteem badkamer

Van der Meij Schoorsteen veger maakt u graag slimmer op het gebied van meganische ventilatiesysteem installatie of schoonmaken.

dakgoot reinigen De Zilk

Dakgoot reinigen De Zilk

dakgoot reinigen De ZilkDakgootreiniging in De Zilk is een mooie klus voor Van der Meij Schoorsteenvegers in Zuid-Holland, wij vinden altijd een voordelige oplossing!

Dakgoot reinigen schoonmaken De Zilk

Reiniging van uw verstopte dakgoot, gutter in het Engels, is als ervaren dakgoor reiniger een klus die geen enkel probleem is (alle gebouw hoogte). Dakwerken of dak goten van lage of hoge woningen maken wij goed schoon en vrij van bladeren vaak met een schep of soms met een hogedrukwaterstraler. Cameragestuurd is ook mogelijk.

Regenwater afvoer

Vandermeij zorgt er voor dat uw regenwaterafvoer niet meer zal lekken zodat uw hemelwater wederom normaal wordt afgevoerd naar uw riool van uw woning of wordt opgevangen in uw regen ton. Wij repareren ook gootdrain kunt u ons inschakelen ongeacht het materiaal waar uw dakgoot van is gemaakt !

Dakgootpreventie De Zilk

Niet alleen dakgoot reinigingechter ook voor dakgootpreventie of dakgootbescherming kunt u terecht bij Van der Meij en daardoor boom bladeren (die langs het dak naar beneden glijden, niet de kans krijgen om in uw dakgoot te belanden! Preventief uw dakgoot beschermen tegen bladeren is een goed idee.

Bladvanger regenpijp De Zilk

Ook voor bladvanger regenpijp} in De Zilk kunt u bij ons terecht. Wij plaaysen dakgoot gaas dat dient als een dakgoot bladvanger. Het is een bladrooster cq. bladvanger voor dakgoten zodat uw dakgoot en regenpijp bladvrij blijft. Boom bladeren krijgen hierdoor niet de mogelijkheid om in de dakgoot (te belanden|terecht te komen} (en deze te verstoppen).

Dakgoten reinigen prijs De Zilk

Van der Meij berekent een voordelige vaste dakgoot reinigen prijs van 6 euro per strekkende meter (in het geval dat uw dakgoot normaal is vervuild). Het reinigen van een ernstig vervuilde dakgoot neemt meer tijd en materieel in beslag en kost 1 euro EXTRA per strekkende meter(dus totaal 7 euro per meter). Wij houden niet van rare verassingen voor onze klanten, daarom; mogelijke extra kosten worden keurig van tevoren bekend gemaakt na een visuele inspectie.

Vogelwering dakgoot De Zilk

Een alles inclusief prijs voor dakgoot schoonmaken en het installeren van vogelwering gaas kost: 50 euro per strekkende meter (alles inclusief). Dakgoten reinigen is GRATIS voor klanten die ook andere dak en schoorsteen diensten afnemen via Van der Meij Schoorsteenvegers.

Ook voor dakgoot vervangen, dakgoot renovatie, dakgootbeugels, dakgoot kopen, dakgoot reparatie als uw dakgoot lekt kunt u ons benaderen. Ongeacht het materiaal waar uw dakgoten van zijn gemaakt.

Schoorsteenspecialist De Zilk

Dak en schoorsteen specialist De Zilk

Schoorsteenspecialist De ZilkErvaren schoorsteenveegbedrijf Van der Meij levert als dak en schoorsteen specialist De Zilk zowel aan particulieren en bedrijven in de woonplaats De Zilk in de provincie Zuid-Holland.

Geinteresseerd!? Goedzo!! na het invullen van ons contact formulier zal Van der Meij u bellen voor een bezoek afspraak en uw pand persoonlijk bezoeken.

Tijdens onze inspectie zullen wij vervolgens uw schoorsteen visueel inspecteren. Gezien onze jarenlange ervaring op het gebied van schoorsteen renovatie kan VanderMeij u onmiddelijk een goed en passend advies overhandigen en een kostprijs.

Dakgoot reinigen is GRATIS en BIJ DE PRIJS INBEGREPEN voor klanten die dak en schoorsteen renovatie diensten besteld of bijv. een nieuwe schoorsteenkap koopt via Van der Meij.

Schoorsteen vegen in De Zilk

Van Der Meij is een vakkundige dienstverlener die schoorsteen veeg diensten aan biedt zowel aan particulieren en bedrijven in de Hollandse regio’s zoals: de Duin- en Bollenstreek (Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Teylingen, Leiden, Oegstgeest), Westland, Holland Rijnmond, Agglomeratie Leiden (Leiden, Voorschoten, Oegstgeest, Leiderdorp, Zoeterwoude) Zuidelijke Bollenstreek (Katwijk, Noordwijk, Teylingen, Lisse, Hillegom, Noordwijkerhout), Rijnstreek (Kaag en Braassem, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop), Midden-Kennemerland en IJmond (Beverwijk, Heemskerk, Velsen) , Zuid-Kennemerland (Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Heemstede, Zandvoort), Midden-Holland (Gouda, Waddinxveen, Boskoop) van de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland.

Voor wat betreft Schoorsteenveger in De Zilk; Van der Meij schoorsteen vegen bezoekt zeer regelmatig de Nederlandse statistische wijk genaamd De Zilk; een statistische wijk in de gemeente Noordwijkerhout. Deze mooie statistische wijk ligt in postcodegebied: 2190, in de Hollandse provincie Zuid-Holland, Holland.

Van Meij Schoorsteenveger Contact

na het invullen van ons contact formulier zullen wij u bellen voor een bezoek afspraak en uw woning of bedrijfspand volgens afspraak komen inspecteren. Tijdens onze inspectie zullen wij direct uw schoorsteen visueel inspecteren en wat het mag kosten.

Overigens ook voor kachel onderdelen en accessoires mag u Van der Meij aanspreken.

Van Der Meij Schoorsteenveegbedrijf staat 7 dagen pw. bereikbaar in De Zilk, Zuid-Holland NL-ZH. Geopend van 8.00 uur tot 18.00 uur Telefoon 06 147 86 157

Tot ziens bij Van der Meij {schoorsteenschoorsteenveger uit Noordwijk-Binnen

error: Informeer Vrijblijvend !!

Welkom ! Van Der Meij maakt gebruik (geen misbruik) van cookies, okay? meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten